IMG_5491

Acte de clausura del programa ERASMUS K2 “ARCHAEOSCHOOL FOR THE FUTURE: A SUSTAINABILITY APPROACH”

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat divendres dia 8 de juny vam celebrar l’acte oficial de clausura del programa ArchaeoSchool for the future en què van participar tres institucions educatives catalanes: el Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, l’INS Baix Camp de Reus i el Col·legi de doctors i llicenciats de Catalunya amb seu a Barcelona.

El programa Erasmus KA2 plus té, com a objectiu principal, apropar el patrimoni arquitectònic clàssic als joves. És un programa que va començar al setembre del 2015 i s’acabarà al juliol del 2018. Experts, alumnes i professors de les tres institucions catalanes hem treballat plegats per aconseguir fites educatives del més alt nivell: hem tingut programes de mobilitat a Verona i a Venècia d’Itàlia; Kalamata, Thouria, Messene i Olymplia de Grècia i a Tarragona, Barcelona i Empùries de Catalunya. El món clàssic grec i romà ha estat l’excusa per aplicar mètodes innovadors a la educació com ara Knowledge Building, Knowledge Forum i un programa d’animació 3D anomenat Edmondo; també els treballs en equip multidisciplinaris i internacionals han estat un denominador comú a l’emprenedoria i al Knowledge Building.

Al programa ArchaeoSchool hem fet servir les llengües grega, italiana, catalana, castellana i anglesa i la Universitat de Ca’Foscari de Venècia ha estat l’encarregada d’ensenyar els rudiments bàsics de totes les llengües als integrants del projecte. Els alumnes van mostrar la recreació virtual en 3D que havien fet del Temple d’August de Tarragona, que es troba a sota de la Catedral medieval de la ciutat. Ells han utilitzat el programa Edmondo i van ensenyar com es feia servir el software, un recorregut virtual del temple i una animació en stopmotion del Temple.

Els dos directors dels centres de secundària, la Sra. Carme Tinoco del departament d’ensenyament i els experts del Col·legi de doctors i llicenciats van coincidir en destacar el treball constant dels sis professors involucrats en el projecte des de novembre del 2014 i la il·lusió dels alumnes participants: “han estat quatre anys de treball intens i gratificant on el treball en xarxes internacionals ha esdevingut un denominador comú”.

Diseño sin título (67)

 

IMG_5491

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com