Agermanament PARES (2)

ESTTELA: Obrint camins

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

La nostra ciutat porta 40 anys seguint la petjada del tarragoní Lluís Solé Fa, missioner a Hondures i bisbe de la Diòcesis de Trujillo. Mestre de formació, el bisbe Lluís, en els seus viatges a  Tarragona, ens ha transmès sempre la importància cabdal de la educació per fer un món més just, més valent i més solidari.

És per aquest motiu que aquesta amistat es converteix avui en un agermanament més ampli entre les Escoles Diocesanes de Tarragona i la comunitat educativa de Trujillo, a Hondures. Esttela és el nom d’aquest nou camí que permet crear llaços d’amistat i solidaritat entre iguals,  intercanvis culturals i diàlegs enriquidors que ajudin a l’enteniment mutu entre realitats diferents. Una oportunitat per facilitar que els infants, joves i adults d’aquí i d’allà, obrin el cor als germans d’arreu.  El col·legi Mare de Déu de la Serra i el CEE Tilmar de Montblanc, el col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp, el col·legi Sant Pau de Reus, l’escola Joan XXIII i el col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona són els sis centres educatius que ens embarquem en l’aventura missionera amb Hondures, amb el recolzament de la Delegació Diocesana de Missions.

Esttela s’articula entorn a tres pilars fonamentals:

  • El programa “Aula Compartida”: A través d’una plataforma online desenvolupada per l’escola Joan XXIII, els mestres i professors de les Escoles Diocesanes dissenyen i implementen diferents cursos de formació online per tal d’afavorir l’aprenentatge i l’actualització continuada dels claustres hondurenys.
  • La comunió entre infants i joves: Els equips de pastoral de les Escoles Diocesanes a Tarragona i Trujillo es troben immersos en el disseny d’activitats que permetin l’intercanvi cultural i l’empatia entre infants i joves, sempre mantenint com a referència l’educació en els valors del respecte, la comprensió, la humilitat i la capacitat per meravellar-se davant les riqueses d’aquest món.
  • La solidaritat de les famílies: Convidats oportunament a formar part d’aquest programa, tenen una forta repercussió en l’acompanyament del projecte i faciliten la consecució d’objectius a curt i llarg termini.

En un món tan diversificat, global i avançat provocar l’intercanvi ajuda a pensar en un mateix i en el bé comú, i també a actuar amb consciència.Per això, Esttela obre camins cap a l’aprenentatge significatiu i estimulant. El nostre patró, Pau, fou l’apòstol viatger de Jesús. Seguim les seves passes, ara, fins aquesta regió centreamericana banyada pel Carib. Com ell, volem obrir el cor als germans d’arreu per compartir el que som amb alegria: Volem ser llum del món!

Agermanament_TOTS

Agermanament PARES (2)

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com