????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Anticipar el futur educatiu

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Els docents i les direccions de centres educatius hem de tenir una capacitat aparentment “extrasensorial” per a preparar els alumnes per al segle XXI: predir el futur educatiu. Això és possible si tenim l’habilitat de veure més enllà. Els avenços en ciència sobre el cervell ens permeten ja conèixer alguns elements clau per a aquest futur.

Sabem, per exemple, que sense emoció l’aprenentatge està esbiaixat i incomplet, com diu el doctor Francisco Mora, “només es pot aprendre allò que s’estima”. El docent té la clau perquè les seves classes connectin amb la realitat, però amb una realitat que emocioni als seus alumnes, pot crear un “contenidor ressonant” que generi un gran ambient d’aprenentatge. Sabem també que l’atenció és un altre element clau, en paraules de la doctora Begoña Ibarrola, “l’acord perfecte en ensenyament hauria de ser atenció, memòria i motivació”. I sabem també que l’aprenentatge cooperatiu és crucial ja que com diu el doctor David Bueno, el cervell fa el possible per viure en societat. Sabem, també que la creativitat o les intel·ligències s’han de fomentar per a que l’alumne esdevingui la millor versió de si mateix.

El col·legi Sant Pau, aposta per la formació dels docents, i per aquest motiu ja tenim ultimat el primer congrés sobre neurociència educativa que se celebrarà a Catalunya: EduMindUp!.

Podeu trobar tota la informació actualitzada a www.edumindup.com

 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com