Diseño sin título (32)

Conèixer l’Antàrtida desde el saló d’actes del Sant Pau

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Ni més ni menys que 12.054 quilòmetres separen Tarragona de la base antàrtica espanyola ‘Gabriel de Castilla’, situada a l’illa Decepció i en la qual actualment 13 militars i quatre científics desenvolupen projectes d’investigació. Una tasca que, gràcies a les noves tecnologies, els components d’aquesta expedició poden acostar el nostre saló d’actes amb 132 alumnes de 1r i 2n curs d’ESO de l’escola Sant Pau Apòstol de Tarragona. Des de la matèria de Geografia i Història, han tingut l’oportunitat de xerrar a través de videoconferència amb els científics que els han mostrat la tasca desenvolupada per Espanya a l’Antàrtida i fins i tot han pogut ensenyar-los el campament des de fora.

L’expectació entre els nois i noies era màxima al connectar amb la base a les 15.15 hores d’aquest dimecres 7 de febrer, hora espanyola, 11 hores a l’Antàrtida. A més, aprofitem abans i després per explicar-los en les classes el què fan allà els militars i científics espanyols i també ens serveix per animar, sense cap dubte, que molts dels alumnes seran científics.

Darrere de l’aprenentatge hi ha continguts de valors i actituds que es relacionen amb la competència lingüística, social, digital, matemàtica, d’autonomia, … com a model actiu en la construcció d’una societat solidària i vinculada amb el medi ambient per a contribuir en la seva millora. És important reflexionar sobre el paper i rol dels ciutadans el dia a dia amb les nostres actuacions de cara al medi ambient. Són estratègies que ajudaran als coneixements i actituds, en tota la seva complexitat, del futur ciutadà del 2018.

Diseño sin título (32)

 

Diseño sin título (32)

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com