DSC_0376

El repte com a centre de l’acció docent: els neuroambients

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

En l’educació actual, quan parlem dels processos d’aprenentatge dels alumnes, pels docents del Col.legi Sant Pau hi ha un terme que mai poden obviar quan planifiquen o programen qualsevol unitat didàctica o activitat escolar, i és la motivació o interès que despertarà en els seus alumnes aquella acció educativa.

Els infants de l’escola d’avui en dia, cada cop tenen més dificultat en centrar o focalitzar l’atenció en els seus aprenentatges, i això és degut a molts factors i variables que fan que la distracció sigui present en molts moments a l’aula. Per aquest motiu, els docents han hagut de variar dinàmiques i estils o maneres d’ensenyar que afavoreixen i faciliten a l’alumnat els seus aprenentatges.

A la nostra escola, hem introduït a tots els nivells i edats escolars, per tal de potenciar la motivació dels nostres alumnes, el repte com a centre de l’acció docent, on quelcom desperta en els infants l’interès que els acompanyarà, guiarà i facilitarà el seus processos d’aprenentatges.

En els Neuroambients que actualment desenvolupem a l’Educació Infantil, sempre en el seu inici, de forma molt atractiva i lúdica, un personatge o varis, plantegen a l’alumnat un repte o una missió que solament pot ser assolida si es els infants descobreixen durant el mateix, coneixements o continguts que es presenten durant les activitats plantejades pels docents en el seu dia a dia a l’aula. Aquest fet fa que contínuament els nostres alumnes estiguin en una situació d’alerta o tinguin una mena de curiositat contínua que els potencia i augmenta les seves ganes de saber i aprendre, condició fonamental per un bon assoliment dels aprenentatges i un bon desenvolupament cognitiu .

DSC_0332

DSC_0376

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com