IMG_7y5dgz

Escola de mares i pares d’infantil: Aprenem fent!

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Aquest curs l’escola de pares ha centrat les seves temàtiques en la Neurociència, el Mindfulness i l’Educació Emocional. Cada sessió ens ha servit per explicar com enfoquem des de l’escola aquests àmbits i com ho duem a terme a les aules amb els infants.

A l’última jornada, l’equip docent d’Educació Infantil, amb les tutores de cada curs al capdavant, s’han realitzat tres tallers pràctics, un per cada curs, on s’han desenvolupat activitats dirigides als pares amb suggeriments per treballar l’educació emocional amb els seus fills a casa, insistint molt en el reconeixement, la verbalització i la gestió o regulació correcte de les diferents emocions.

Les tutores de P3, a partir de dues cançons on es manifesten clarament les emocions de tristesa i alegria, han proposat als pares que dibuixessin allò que la cançó els fes sentir i comparessin ambdós dibuixos per veure les clares diferències que presentaven. A més, se’ls demanava que verbalitzessin allò que havien sentit mentre escoltaven les cançons i els perquès de la seva creació.

Per altra banda, les tutores de P4, han dut a terme una sessió de Psicomotricitat on es plantejaven diferents racons on descobrir diferents emocions, individualment o en companyia, identificant d’aquesta manera situacions on els seus propis fills es troben diàriament. A partir d’aquí, van començar un debat molt interessant de com els podem ajudar a resoldre conflictes en la regulació d’emocions.

Finalment, les tutores de P5, han plantejat un taller conjunt de pares amb fills on, a partir de la visualització d’uns vídeos curts, s’ha intentat identificar emocions i on no sempre el que sembla a priori es correspon amb la realitat. Aquest fet ha comportat un debat obert entre pares i fills de com podem gestionar les emocions i com regular-les correctament.

IMG-20180321-WA0025 (1)

 

IMG_7y5dgz

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com