IMG-20190202-WA0019

FIRST LEGO LEAGUE: Els equips del Sant Pau, referents en innovació i creativitat

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

La FIRST LEGO League (FLL) és una iniciativa que pretén promoure la ciència la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) entre joves de 10 a 16 anys. Aquest curs 2018-2019 la temàtica de la competició tracta de l’espai i porta per títol “Into the Orbit”. En concret, la FLL engloba tres àrees de treball: el desenvolupament d’un projecte científic, la construcció i programació d’un robot i el treball dels valors FLL.

L’objectiu a assolir del projecte científic consisteix en detectar un problema real de la vida diària dels astronautes quan es troben a l’espai exterior i proposar una solució innovadora capaç de resoldre el problema detectat.

Inicialment, en l’apartat de robòtica, cal construir una taula de competició seguint les indicacions establertes, cada missió està feta de amb peces de LEGO i poden consistir en desplaçar un seguit d’objectes, moure palanques, impulsar peces o travessar elements d’una banda a una altra. Posteriorment, els alumnes han de crear i programar un robot el més versàtil possible capaç de resoldre el màxim de missions possibles de manera autònoma en un total de dos minuts i mig.

Finalment, el treball per valors consisteix reflexionar sobre com s’han dut a terme totes les actuacions dins del grup, com s’han gestionat els conflictes i com s’han consensuat les decisions. A més de l’exposició dels valors, el jurat posa a prova al grup demanant que es resolgui un problema in situ on es valora més el treball en equip que la pròpia resolució del problema.

La competició, que aquest any es va realitzar el passat dia 2 de Febrer, al Palau de Congressos de Tarragona, va tenir com a representats del Col·legi Sant Pau Apòstol dos equips d’alumnes de 3r d’ESO: l’equip SPACE INVADERS, que va quedar quart en la puntuació del comportament del robot, i l’equip JAPEN DC que va guanyar el 1r premi al Disseny del Robot, reconeixement que s’atorga a l’equip que ha sorprès pel seu treball innovador i creatiu de forma global en el disseny mecànic, programació i la estratègia del robot.

IMG-20190202-WA0019

IMG-20190202-WA0019

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com