5_Pasqua

La victòria de la Pasqua!

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Per entendre millor el missatge de Pasqua, imaginem-nos que som part d’un equip de futbol. No som molt bons però tot i així decidim apuntar-nos a un torneig oficial. Anem aconseguint punts i, sense esperar-ho, aconseguim arribar a la final. El problema és que a la final ens toca jugar contra l’equip més fort i sabem, certament, que no podrem guanyar-los. De tota manera ens entrenem amb ganes.

El dia del partit ens presentem amb anticipació i entrenem disposats a donar-ho tot. Falten 10 minuts per a l’hora del joc, i l’altre equip no arriba. L’àrbitre ens avisa que si no arriba a temps, signarà l’acta i es retirarà, de manera que serem els guanyadors. Aleshores comencem a resar perquè no arribin… A l’hora en punt arriben només dos jugadors, però l’àrbitre diu que si no hi ha l’equip complet, no poden jugar, així que signa l’acta que ens fa campions i se’n va.

Mentre ho estem celebrant, arriba la resta de l’equip contrari i ens diu que ja que hem vingut  juguem un partidet. Nosaltres amb temor i precaució els diem:

—Bé, sí, però nosaltres ja hem guanyat el torneig.

—Sí -ens diuen ells-, vosaltres ja heu guanyat.

Com que no ens refiem del tot, els repetim:

—Però…, però ja hem guanyat, eh?

—Sí, tranquils —ens asseguren—, no veieu que l’àrbitre ja ha marxat amb l’acta signada…?

Aleshores comencem el partit. Curiosament juguem molt de gust, molt tranquils, sense por pel resultat. No ens importa si ens marquen, ja que sabem que hem guanyat! Així que ens dediquem a gaudir del joc, que es converteix en un dels més bonics que hem tingut.

En la Pasqua, Jesús amb la seva resurrecció mostra com l’amor venç al mal, com la vida venç a la mort, com l’esperança guanya la tristor. Aquest és sense dubte el gran missatge de la Pasqua: amb Jesús ja hem guanyat! Ell ja ha signat l’acta que ens ha fet campions. Ara el que hem de fer és gaudir del joc de la vida, amb ganes, sense por pel resultat, sense por de fallar perquè… Ja hem guanyat!

5_Pasqua

5_Pasqua

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com