20180520_130459_resized

L’AMPA del Col·legi Sant Pau Apòstol organitza el #CleanUpDay al Bosc de la Marquesa

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat diumenge 20 de maig famílies i veïns de la ciutat vam recolzar la jornada de neteja de l’Espai d’interès natural protegit del Bosc de la Marquesa i la zona de Cala Fonda. Aquesta activitat, proposada per la comunitat educativa i l’AMPA del Col·legi Sant Pau Apòstol, ha volgut conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització sobre la cura del medi ambient. La data escollida responia a dues circumstàncies:

Aquests dies celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (un projecte del programa LIFE+, de la Comissió Europea) que consisteix en fer accions de neteja d’espais naturals simultàniament a tota Europa per sensibilitzar la societat sobre la protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus abocats indiscriminadament.  Aquestes accions simultànies es publiquen a la web del Lets Clean Up Europe, juntament amb les dades (quantitat de residus, recollida, tipus, etc…) i fotos de l’activitat.

A més, aquesta proposta tanca la celebració de la 1a Festa de la Natura que el col·legi Sant Pau Apòstol ha organitzat recentment. Com a signe del seu compromís amb l’entorn social, la Comissió d’Escola Verda, amb la col·laboració de l’ AMPA i altres entitats, va organitzar el passat 11 de maig una celebració amb l’objectiu que els alumnes d’infantil i primària visquessin un dia ple d’emocions, aprenentatges i, sobretot, conscienciació i sensibilització per convertir-se en agents actius del canvi social i la transformació mediambiental.

Durant el nostre CleanUp Day i amb el material necessari, es van separar els residus segons tipologia a mesura que els anaven identificant les prop de 50 famílies que ens hi vam trobar. Posteriorment van ser recollits coordinats amb els serveis de l’Ajuntament. Vam dedicar un fantàstic matí de diumenge a fer una neteja d’un espai natural molt freqüentat a la ciutat i, a banda de la necessària retirada de residus,  l’objectiu d’aquesta acció és també conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada al nostre entorn i promoure’n la recollida i, a l’hora, difondre el missatge que el millor residu és el que no es produeix.

Untitled design (23)

 

 

20180520_130459_resized

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com