Flyer - v2

Salvem vides! El Sant Pau ho porta a la sang!

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

En el marc del compromís social, una de les nostres finalitats educatives, els alumnes de primer cicle d’ESO hem desenvolupat una campanya per afavorir la donació de sang: Salva vides, ho portes a la sang! 

Així, us informem que el proper dimecres 19 de desembre es durà a terme una campanya de donació de sang, des de les 14:30h fins a les 19:00h, en la qual participarà el Col·legi Sant Pau Apòstol, que col·laborarà amb l’hospital Joan XXIII. La diada es realitzarà a l’escola, tot i que també es podrà participar a l’hospital Joan XXIII.

Els alumnes del primer cicle d’educació secundària del centre (1r i 2n d’ESO) porten treballant en aquest projecte algunes setmanes. Amb el suport del Banc de Sang i dels seus professors, s’han familiaritzat amb el procés de donació de sang, entenent la seva funció en l’organisme i apropant-se a situacions crítiques on una transfusió marca la diferència entre viure o morir.

Porten treballant en el projecte algunes setmanes i, tot plegat, ha requerit temps i molt d’esforç. Els alumnes han estat entrenats per acompanyar els donants, han preparat xerrades formatives per a totes les edats, han organitzat activitats dinàmiques i engrescadores per a altres alumnes, han preparat un vídeo, un detall per a tots els participants, etc. Tots esperen amb entusiasme que s’apropi molta gent a donar sang i a celebrar la vida. Us ho perdreu?

Sou una peça clau en aquest projecte. Els alumnes del Sant Pau ho tenen tot preparat per atendre-us: primer de tot, haureu d’omplir un formulari, per valorar la vostra salut; després realitzareu un test mèdic, per comprovar el sucre en sang, la tensió arterial, etc. Un cop confirmat que tot és correcte, es procedeix a la donació de 450 ml de sang, i que dura entre 5 i 15 minuts en total. Finalment, els donants rebreu un petit refrigeri (aigua, barretes energètiques, sucs i galetes).

Així de ràpid i senzill és assolir un dels lemes que els alumnes han creat: “Una donació, triple salvació”, i que fa referència a què, quan donem sang, obtenim tres coses importants per a salvar tres persones: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes.

Comptem amb tots vosaltres: Salva vides, ho portes a la sang!

Poster DINA3 - V2

Flyer - v2

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com