DSC_0065

Se celebra la 3a Trobada de Centres Innovadors de Catalunya al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat dimecres 6 de juny, amb més de 300 inscrits i 12 expositors comercials, es va celebrar la 3a Trobada de Centres Innovadors de Catalunya, coorganitzada amb l’Associació DIM i l’Associació Espiral al col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona. La jornada es va desenvolupar durant tot el dia, amb la presentació inaugural amb el Sr. Francesc Roca, Conseller d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, que ha destacat la importància de jornades com aquestes en les que els docents són els protagonistes.

El Dr. Pere Marquès, director de DIM-EDU i coordinador de la Jornada va recalcar també la necessitat de tenir una xarxa educativa innovadora potent a Catalunya per a continuar millorant el sistema educatiu i el Sr. Pablo Muñoz, director del nostre centre, es va mostrar optimista en la implicació dels docents i la gran participació en experiències innovadores que milloren el sistema educatiu públic i concertat.

Al llarg de sis ponències marc, es van mostrar orientacions i exemples sobre la gestió de la innovació educativa en els centres, gestió d’emocions, neurociència, competència digital docent, i una sèrie de premisses clau per dur a terme la innovació a nivell pràctic.

Al panell d’experts presentat es va posar de relleu el paper del docent, la direcció del centre educatiu, la necessitat de la participació de la família i la condició necessària de suport de l’Administració Pública.

A la taula rodona anti-fracàs escolar,es van mostrar possibles eixos d’acció a càrrec de centres que han reduït al mínim el fracàs escolar.

La jornada va comptar amb més de 30 centres innovadors i de referència que va explicar les seves experiències i bones practiques a nivell d’innovació, entre ells un dels equips de mestres del nostre centre. També les empreses líder del sector tecnològic educatiu van fer les seves aportacions com a partners importants en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

Com totes les activitats del PROJECTE CENTRES INNOVADORS, en què ja participen més de 600 centres del país,  va ser una jornada eminentment pràctica on, a partir del coneixement del que fan amb èxit altres centres, es van proposar solucions aplicables a alguns dels problemes de les aules i els centres. Son promogudes pel Grup de Recerca “Didàctica i Multimèdia” (DIM-UAB) i de la Xarxa d’Educadors DIM-EDU. Totes les ponències presentades es poden trobar a la pàgina de l’esdeveniment.

DSC_0065

DSC_0065

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com