IMG-20180207-WA0027

Treballem Tarragona en família

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

En els darrers anys, una de les prioritats per l’equip docent de l’educació infantil de l’escola és obrir el procés d’aprenentatge dels infants a les famílies, fent-los participar de manera directa en el desenvolupament global dels nens i nenes. Aquesta participació varia segons el projecte que estem treballant i permet descobrir diferents maneres d’aprendre dels infants, i potenciar la implicació i motivació de tots els que formem part de la seva educació: pares, alumnes i mestres.

Un exemple molt clar d’aquesta participació de les famílies és la proposta que duem a terme en el projecte d’intel·ligències múltiples “Tarragona: la nostra ciutat”, que actualment estem desenvolupant a tota l’Educació Infantil. En aquest projecte, a les famílies se’ls proposa fer una activitat on pares i fills han de compartir l’experiència de visitar o realitzar un recorregut per la ciutat, identificant elements que s’han treballat a l’aula i respondre  diferents qüestions plantejades per les mestres. Les famílies de la llar d’infants visiten el Mercat Central, descobrint el nou edifici modernista i fent-se fotografies a les seves parades preferides. Les famílies de P3 se’ls planteja la possibilitat de realitzar una visita al barri marítim del Serrallo, on comproven en primera persona tot el que s’explica a l’aula sobre el Far de la Banya, la llotja de pescadors, el port amb les barques i altres elements característics de la zona, donant-li un sentit més proper i enriquidor als nous coneixements adquirits, i d’aquesta manera interioritzar-los millor. Per altra banda a les famílies de P4 i P5, se’ls proposa una ruta prèviament dissenyada per l’equip docent, on les famílies visiten diferents monuments o llocs característics de la zona treballada, La Rambla en el cas dels de P4 i la Tàrraco romana per P5.

Totes aquestes propostes donen un sentit vivencial als aprenentatges i serveixen per integrar plenament en l’àmbit educatiu a les famílies, fent-les gaudir i sentir com a una part fonamental del procés.

IMG-20180207-WA0029 IMG-20180207-WA0027

IMG-20180207-WA0027

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com