DSC_0383

Una cinquantena de donants: el Sant Pau ho porta a la sang!

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat dimecres, 19 de desembre, de 15:00 a 19:00 hores, un vehicle del Banc de Sang i Teixits es va ubicar al col·legi per facilitar les donacions de sang d’una cinquantena de voluntaris. Una bona xifra considerant que, habitualment, segons les infermeres que hi van participar, en reben unes 35 donacions. Aquesta campanya culmina un projecte en el que els alumnes del primer cicle d’educació secundària del centre (1r i 2n d’ESO) porten treballant algunes setmanes.

Amb el suport del Banc de Sang i dels seus professors, s’han familiaritzat amb el procés de donació de sang, entenent la seva funció en l’organisme i apropant-se a situacions crítiques on una transfusió marca la diferència entre viure o morir. La sang no solament s’utilitza per a pacients que han perdut molta sang a causa de possibles accidents, sinó que també es necessita per a pacients sotmesos a cirurgia, mares que acaben de donar a llum, persones amb càncer o amb malalties de la sang.

Un dels aspectes que més va cridar l’atenció als alumnes del Sant Pau es que en cap moment es va quedar buida cap de les lliteres de l’autobús. Alhora, molts dels donants van destacar l’atenció rebuda per part dels alumnes i el caliu i agraïment que se’ls hi ha transmès.

Els nostres alumnes han coordinat tot el procés, i han obsequiat amb un imant que ells mateixos han dissenyat  a tots els participants. Fins i tot han preparat una representació del circuit de la sang amb els alumnes de primària, un material molt interessant per copsar com funciona el nostre cor, i què passa quan perdem sang.  Sens dubte, al centre hem après molt durant aquests dies i amb aquesta jornada hem assolit tots els nostres objectius d’aprenentatge amb una experiència inoblidable!

DSC_0383

 

DSC_0383

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com