IMG_3295

VI Trobada de Mestres i Professors d’EDT: La presentació oficial d’Esttela i Aula Compartida

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat 9 d’abril 40 mestres accedien des d’Hondures per primer cop a la plataforma online que els permetrà seguir un dels quatre cursos organitzats per les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT).  Els professors de les sis escoles diocesanes (Sant Pau Apòstol i Joan XXIII de Tarragona, Sant Pau de Reus, Sant Rafael de La Selva del Camp i Tilmar i Mare de Déu de la Serra de Montblanc) van presentar aquest passat dimecres 25 d’abril les últimes novetats d’aquest projecte de formació, en el marc de la VI Trobada de Mestres i Professors de les EDT. Aula Compartida és una iniciativa que neix amb una doble finalitat. D’una banda, la de compartir pràctiques innovadores en la tasca docent, i per una altra, la d’establir vincles de col·laboració entre aules escolars, especialment amb aquells entorns que experimenten dificultats d’accés a la formació continuada i actualització dels seus professionals docents.

Però els alumnes de les Escoles Diocesanes de Tarragona també volen aixecar la vista més enllà d’allò que els hi resulta proper i conegut, per descobrir que poden estimar tots els germans del món. I la tasca pastoral d’aquest agermanament en serà la prova. Per això, a cada escola diocesana s’ha triat un curs a primària i una altre a secundària per ser ambaixadors del projecte Esttela. Cada un d’aquests cursos es posarà en contacte amb el curs homònim a Hondures, i al voltant d’una temàtica concreta, aprendran els uns dels altres, i ho compartiran amb els alumnes del seu centre.

Així tenim diferents propostes a cada escola, que seran oportunitats ben especials per aprendre a estimar coneixent i donant-se a conèixer.  A Tarragona, la romanitat mana, per això els ambaixadors de 5è de primària del Col·legi Sant Pau de Tarragona aproparan als alumnes de la Escuela San Juan Bautista de Trujillo el nostre patrimoni històric a través dels monuments més significatius. Alhora,  coneixeran de primera mà, els orígens maies de la cultura hondurenya. A la Secundària, tindrem oportunitat de conèixer els mossèns de les dues institucions, quan es posin en comú les xerrades de formació en valors que faran als alumnes de 2n d’ESO a cadascuna de les institucions educatives.

La VI Trobada de Mestres i Professors de les Escoles Diocesanes de Tarragona va comptar també amb el testimoni del missioner Joan Soler, que ha estat 9 anys a Togo (Àfrica), qui va transmetre als assistents la necessitat de compartir i cooperar amb els altres per assolir el que ells lliurement es proposin, no el que volem assolir nosaltres. A vegades correm convé recordar que la mà que dona sempre està per damunt de la que rep, i establir relacions d’igualtat, així com practicar l’empatia és el millor exercici contra l’individualisme i l’egoisme.

Va tancar l’acte Mons. Jaume Pujol i Balcells, Arquebisbe de Tarragona, celebrant que Aula Compartida i Esttela siguin ja una realitat, una oportunitat per enriquir-nos mútuament i, sobretot, per caminar junts en la tasca d’educar i construir futur.

Untitled design (16)

IMG_3295

© Copyright Col·legi Sant Pau Apòstol
Col·legi Sant Pau Apòstol Passeig Torroja s/n 43007 Tarragona Tel. 977 22 43 14 - 681 187 578 Fax. 977 24 19 66 colsantpau@colsantpau.com