CatalÓ / Espa˝ol / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
CatalÓ / Espa˝ol / English  · 

NotÝcies

Alumnes de Cicle Superior

Commemorem el 25N

25-11-2022

L'educació pren el seu màxim sentit quan no només són els conceptes de les diferents matèries el que els i les alumnes aprenen en el seu dia a dia a l'escola, sinó també quan els nois i noies es formen en valors i en el respecte, i tot des de l'estima i amor cap als altres i cap a un mateix. Formar persones, i no només estudiants, és un dels principals objectius del Sant Pau. En aquest context, aquest 25 de novembre hem commemorat el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones amb diferents activitats per conscienciar de les desigualtats, dificultats i violència que moltes dones, a tot el món, segueixen patint només pel fet de ser dona.

A Educació Infantil s'ha treballat el concepte de la igualtat amb el conte "Les noies són capaces de tot”, amb el qual les nenes i els nens han comprès que no hi ha diferències entre ells i que tots i totes són capaços de fer el que es proposin.

A Primària, cada cicle s'ha centrat en un aspecte en concret a treballar i parlar-ne. Els nens i les nenes de Cicle Inicial han elaborat diferents dinàmiques que han girat entorn el significat d'estimar, i també han treballat el conte "Arturo y Clementina”. A Cicle Mitjà s'ha visualitzat el vídeo "El chubasquero de Aurora”, gràcies al qual després els i les alumnes han pogut discutir aspectes com les diferents emocions que ens poden transmetre les persones que ens estimen. A Cicle Superior s'ha treballat el 25N mitjançant el joc. Els nois i noies de 5è i 6è han creat un joc de cartes que els ha servit per treballar el respecte, l'empatia, la responsabilitat o l'educació emocional.

A Secundària també s'ha treballat amb força el 25N i tot el que representa aquest dia. A l'ESO s'ha començat la jornada amb la visualització de diferents campanyes publicitàries per treballar-ne els estereotips que mostren els vídeos, per analitzar les situacions que s'hi produeixen i que tenen a veure amb la violència de gènere. Seguidament, els i les alumnes han treballat el concepte de l'amor romàntic a partir d'una sèrie de preguntes i reflexions que els professors i professores els han plantejat. Això els ha servit per crear un Bingo de pel·lícules amb el qual han pogut desmuntar els mites de l'amor romàntic i desemmascarar la violència de gènere que comporta aquesta idea d'amor. Aquestes pel·lícules escollides reflecteixen relacions d'amor que no són sanes i que han permès obrir un debat i una reflexió amb cada una d'elles.

Finalment, a Batxillerat s'ha escollit la música com a fil conductor del 25N. Tant a 1r com a 2n els i les alumnes han analitzat les lletres de diverses cançons per detectar quines d'elles projecten unes relacions sanes de parella i quines no, i poder així discutir-ho a l'aula amb la resta de companys i companyes. 


Xarxes socials: