Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Activitat a l'Aula de Natura

Educació infantil: l'aprenentatge en espais exteriors

03-02-2023

Actualment molts estudis científics afirmen que l'aprenentatge en espais exteriors, fora de l'aula, afavoreixen clarament en el desenvolupament global dels infants. A la nostra escola aquesta premissa esdevé fonamental i degut a les nostres instal·lacions i espais ho podem desenvolupar amb plena naturalitat i eficàcia.

Disposar d'espais idíl·lics com un bosquet, una Aula de Natura, espasi exteriors just al davant de les classes i patis amplis ens permet dissenyar, programar i plantejar multitud de propostes educatives on els infants surten de l'aula per aprendre vivencialment, amb l'objectiu clar a partir del moviment, l'experimentació en primera persona i el medi natural d'obtenir un benestar tant emocional com cognitiu.

A l'educació infantil, en concret, és molt habitual veure els nostres alumnes realitzar multitud d'activitats fora de l'aula. Dinàmiques grupals als patis,  joc i tallers al davant de les classes, visites al bosquet, activitats a l'Aula de Natura i a l'hortet o la "grangeta”, esdevenen propostes incloses a les diferents programacions d'aula i de curs fent que els nostres infants millorin en els seus aprenentatges.

A més, no podem deixar de banda que el fet de sortir de l'aula en infants tant petits els ajuda i els motiva a voler aprendre molt més. Descobrir, als espais exteriors, els elements de l'entorn o connectar-los  als  seus aprenentatges fa que es consolidin i s'assoleixin d'una manera més fàcil i òptima.

Per ells, cada cop que sortim de l'aula per realitzar una activitat als espais exteriors és com una aventura, on constantment apareixen sorpreses i experiències que viuen amb molta intensitat i curiositat. Aquest fet, fa que l'equip docent d'educació infantil s'adoni del potencial d'aquest tipus d'activitats i cada cop s'apliquin amb més assiduïtat durant la realització dels diferents Neuroambients desenvolupats durant el curs.


Xarxes socials: