Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Xerrada sobre salut mental a 4t d'ESO

Una finestra a la realitat

03-02-2023

Al col·legi ens interessa oferir als i a les nostres alumnes una visió global i oberta al món. És per això que incorporem en el dia a dia de les tutories setmanals xerrades formatives d'entitats externes, com són el mateix Ajuntament de Tarragona o el Club Social la Muralla. 

En les darreres setmanes han vingut i vindran a les classes de 1r a 4t d'ESO especialistes en tecnologies i addiccions per informar i dotar d'eines de gestió de les noves tecnologies als i a les nostres alumnes. A 1r d'ESO es treballa la ciberconvivència, a 2n d'ESO el mòbil i la comunicació i l'efecte en la salut, a 3r d'ESO la identitat digital i a 4t d'ESO què hi ha més enllà d'Instagram, Tik tok i jocs com el Fornite. Tot plegat ens serveix per ser conscients dels recursos que tenim a l'abast i les seves possibilitats, però també per prevenir-nos del perill i les addiccions que poden comportar. 

Per altra banda, des de l'associació Ment i Salut La Muralla, ens ha vingut a visitar un equip format per un psicòleg (que voluntàriament acompanya a persones amb problemes de salut mental) i membres propers de la seva família a exposar als i a les nostres alumnes de 4t la seva realitat, com pot ser l'esquizofrènia. Un treball per a la inserció sòcio-comunitària d'aquestes persones i de les seves famílies, així com  per lluitar contra l'estigma i per ajudar a la sensibilització i normalització dels problemes de salut mental. Aquesta visió es presenta d'una manera molt propera i real per tal de fer-se presents i de fer arribar les seves veus a tanta gent com sigui possible, alhora que es remarca la importància del suport i acceptació de les persones que tenen al voltant per sobre de tot. 


Xarxes socials: