Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Exercici de consciència corporal a P5

La importància de fer exercicis de consciència corporal a l'Educació Infantil

19-01-2023

Aquest curs 2022-23, al segon cicle d'Educació Infantil hem iniciat una nova proposta adaptada a cada curs, on potenciem la consciència corporal dels i les nostres alumnes.

Aquesta iniciativa sorgeix davant la necessitat que es troba l'equip docent de desenvolupar activitats i accions amb els infants que millorin el seu estat emocional i el seu desenvolupament global. Des d'aquest plantejament ens hem marcat com objectiu principal de la proposta que els i les alumnes siguin més capaços de gestionar les pròpies emocions i relacionar-se més conscientment amb ells mateixos, amb els altres i amb les adversitats, és a dir, poder aturar-se per poder sentir, reflexionar i respirar.

Aquestes activitats es realitzen un cop per setmana amb una durada d'uns 30 minuts a la sala de Psicomotricitat, i la metodologia i les dinàmiques que seguim son: un ritual d'entrada a la sala on els infants es troben música relaxant i la llum tènue per facilitar un ambient apropiat. Seguidament, es realitzen uns exercicis de respiració per ajudar a aconseguir una calma corporal per poder afrontar els jocs o postures corporals de conscienciació. Finalitzem amb una tornada a la calma i una relaxació i meditació dirigida.

Tota l'activitat està pensada pels infants i per tant s'ha pensat en el seu òptim desenvolupament i amb mètodes corresponents a les seves edats. Contes vivencials i postures corporals que els motivin i els serveixin per aconseguir l'èxit en els objectius plantejats.


Xarxes socials: