Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Respecte a l'aula

L'SPAKIVA sempre actiu!

19-01-2023

Vam iniciar el curs 2019/20 amb una novetat a l'escola: el KiVa Program, un prestigiós programa de prevenció/intervenció de l'assetjament escolar desenvolupat pel Ministeri d'Educació de Finlàndia. La seva eficàcia ha quedat demostrada en diferents estudis científics de gran rigorositat.

La novetat d'aquest curs 2022/23 és l'adaptació d'aquest programa al nostre centre i un nou nom: SPAKIVA, que segueix els principis del programa KiVa i es complementa amb un treball d'homologació al Departament d'Educació i a la realitat del centre.

El programa se sustenta en tres principis bàsics: la prevenció, la intervenció i la supervisió. Des del Sant Pau, apostem fortament per formar els docents amb les estratègies, metodologies i eines pràctiques per prevenir, intervenir i fer seguiment dels casos d'assetjament. D'aquesta manera, podem ajudar als i les alumnes a reconèixer els propis sentiments i els dels companys, reforçant-ne el sistema de valors per afrontar aquestes situacions i tenir eines per rebutjar-ne les negatives.

Com a escola, volem oferir a les nostres famílies tota la informació sobre l'assetjament escolar, guiant les pautes per identificar-lo, tenir un paper clau en la comunicació escola-casa. Des que va arribar el programa a la nostra escola, l'hem valorat molt positivament, així doncs, seguim aquest any orgullosos de mantenir un programa com aquest: treballant dia a dia perquè l'escola sigui un espai segur i lliure de conflictes que puguin afectar a la nostra comunitat educativa.

Si voleu conèixer més sobre el programa, des del Sant Pau tenim un espai específic perquè tota la comunitat educativa de l'escola pugui conèixer el programa i tingui una petita guia de treball a casa (https://sites.google.com/colsantpau.com/kivaspa/inici?authuser=0&pli=1).

"Si eres neutral en situaciones de injusticia, has escogido el lado del opresor.” (Desmond Tutu)


Xarxes socials: