Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Visita a l'escola dels Xiquets de Tarragona

El Sant Pau viu Santa Tecla!

15-09-2023

A Tarragona, la tornada a l’escola coincideix amb una de les dates més esperades per a tots i totes, les festes de Santa Tecla, patrona de la ciutat. Per aquest motiu, el Neuroambient que obre el curs escolar no pot ser cap altre que “Visca Santa Tecla!”. En ell, els nens i les nenes de la Llar i d’I3, I4 i I5 descobreixen la tradició i els elements del seguici, com les bèsties i els balls.

Per viure i fer els i les alumnes partícips de la festa major, el Sant Pau els apropa alguns d’aquests elements del seguici perquè coneguin de primera mà i en exclusivitat la seva història, els seus balls i totes les seves peculiaritats.

Aquest curs a l’escola gaudirem de diferents visites. El Drac de Sant Roc petit va obrir el torn de visites i va delectar els més petits amb els seus ullals, la seva llarga cua i els seus petards. Els Xiquets de Tarragona, dins del programa Santa Tecla a les escoles de l’Ajuntament de Tarragona, ens han explicat com es fan els castells i tot el que té relació amb aquest element tant tarragoní. Una representació del Ball de Gitanes ballaran sense parar davant d’uns alumnes il·lusionats. El Ball de Cossis i els seus inconfusibles barrets seran rebuts amb alegria i curiositat, mentre que dues alumnes de l’escola, membres del Ball de Pastorets, ens ensenyaran com n’és de difícil aquest ball.

Totes aquestes visites a l’escola es complementen amb una sortida a la Casa de la Festa, on tots els aprenentatges assolits al llarg del Neuroambient es tornaran realitat.


Xarxes socials: