Català / Español / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Català / Español / English  · 

Notícies

Drac de Sant Roc

Vivim Santa Tecla des de petits

30-09-2022

A Tarragona, la tornada a l’escola coincideix amb una de les dates més esperades per a tots i totes, les festes de Santa Tecla, patrona de la ciutat. Per aquest motiu, el Neuroambient que obre el curs escolar no podia ser cap altre que “Visca Santa Tecla!”. En ell, els nens i les nenes de la Llar i de P3, P4 i P5 descobreixen la tradició i els elements del seguici, com les bèsties i els balls.

Per viure i fer els i les alumnes partícips de la festa major, el Sant Pau els apropa alguns d’aquests elements del seguici perquè coneguin de primera mà i en exclusivitat la seva història, els seus balls i totes les seves peculiaritats.

En l’any de la tornada de Santa Tecla als carrers, a l’escola hem gaudit de diferents visites. El Drac de Sant Roc petit, dins del programa Santa Tecla a les escoles de l’Ajuntament de Tarragona, va obrir el torn de visites i va delectar els més petits amb els seus ullals, la seva llarga cua i els seus petards. Una representació del Ball de Gitanes va ballar sense parar davant d’uns alumnes il·lusionats. El Ball de Cossis i els seus inconfusibles barrets van ser rebuts amb alegria i curiositat, mentre que dues alumnes de l’escola, membres del Ball de Pastorets, van ensenyar com n’és de difícil aquest ball. Els nens i nenes del Sant Pau també han descobert les quatre colles castelleres de la ciutat i tots els secrets per aixecar un castell.

Totes aquestes visites a l’escola es complementen amb una sortida a la Casa de la Festa, on tots els aprenentatges assolits al llarg del Neuroambient es tornen realitat.


Xarxes socials: